Weboldal készítés, SEO, ADS – Sallai Gábor

Keresőoptimalizáláshoz ajánlott eszköz: SERPmojo

Nyilván aki keresőoptimalizálással foglalkozik, vagy akár csak a saját weboldalát szeretné időnként ellenőrizni, hogy mégis egy pár fontosabb kifejezésre keresve hol helyezkedik el a találati listán, annak szüksége lesz valamilyen megoldásra, ha nem szeretné inkognitó módban böngészőben végigkövetni, órákon át. Aki pedig több oldal keresőoptimalizálását végzi, annak kifejezetten ajánlom az alábbi appot.

Létezik egy mobil alkalmazás, ami minden nap az adott weboldalakhoz megadott kifejezésekre leellenőrzi, milyen pozícióban szerepel a weblapunk. Napi, havi, összesített grafikonokat mutat még az ingyenes verzióban is, teljesen kezelhető és átlátható, valamint nem utolsósorban pontos is.

A beállításoknál meg tudjuk határozni, milyen gyakran kérje le az adatokat (naponta, 2 naponta, stb.), illetve azt, hogy mikor.

Futhat a háttérben (pro verzióban), így nem fog problémát okozni, amikor elvégzi a kereséseket.

Fel kell vennünk a weboldalunkat, majd meghatározni, mely országban található, honnan kapjuk majd az eredményeket.

Ez után meg kell adnunk a kulcsszavakat, kifejezéseket.

Minden nap meg fogjuk kapni (vagy amilyen időközőnként szeretnénk), milyen kifejezésre hanyadik pozícióban található a weboldalunk, a kifejezésre kattintva pedig ha hosszabb ideje használjuk az app-ot, szép grafikonon láthatjuk a fejlődésünket heti, havi, all time bontásokban. Figyeli Google, Yahoo és Bing szemmel is a weboldalakat, de ha szeretnénk, ki lehet kapcsolni bizonyos keresőket.

Pro verzióban áttekinthető ábrán mutatja az adott pozíció vesztéseket, javulásokat.

Minden kifejezésnél megjeleníti, az előző vizsgálathoz képest mennyi pozíciót romlott, vagy javult az érték. Pl. 10 pozíciós javulást +10, ugyanennyi romlást -10 jelöléssel mutat.

Az app angol nyelvű, de alap szintű angollal könnyedén használható.